Concept053 biedt een grote variëteit aan diensten op het gebied van
concepten, projecten en communicatie.
Hieronder vind je onze lopende en afgeronde projecten.


oktober – december 2019
Conceptontwikkeling
Moekotte Media

Het team van de opleiding Facilitair Leidinggevende aan het ROC van Twente had behoefte aan een wervende nieuwe opleidingsfilm. De bedoeling was om potentiële studenten te informeren en interesseren voor deze brede, uitdagende opleiding. Concept053 heeft hiervoor in opdracht van Moekotte Media een concept ontwikkeld.

Bij het ontwikkelen van dit concept zijn we uitgegaan van de doelgroep. Dit hield in dit geval in dat we voor zo min mogelijk gesproken teksten hebben gekozen en zoveel mogelijk sprekende beelden van praktijksituaties. We hebben gekozen voor het belichten van enkele kernaspecten van de opleiding om een scherp profiel neer te zetten dat bij de doelgroep blijft hangen.

maart – april 2020
Eanske Onze Stad

Enschede is normaal het bruisende hart van Twente. Studentenstad, winkelstad, woonstad en belevingsstad. Maar ten tijde van de zogenaamde ‘intelligente lockdown’ is het erg rustig in de stad. Samen met Moekotte Media hebben we een film geproduceerd getiteld ‘Eanske Onze Stad’. De tekst van het verhaal is geschreven door stadsdichter Jos Eertink. 

Bij dit project hebben wij van Concept053 de conceptontwikkeling voor onze rekening genomen. Tevens hebben we geadviseerd bij het schrijven van het script en de keuze van te filmen shots. We wilden een afwisselend beeld van Enschede schetsen waarin naast het centrum ook de diverse wijken een rustiger straatbeeld kennen dan normaal. Bij het kiezen van de shots was de tekst van het verhaal van de stadsdichter uiteraard leidend. De belangrijkste boodschap die we wilden meegeven aan de kijkers is dat Enschede een veerkrachtige stad is.

september 2019 – heden
Facebookbeheer
Cigo Kroeze

Voor Cigo Kroeze beheren we de facebookpagina en adviseren we op marketinggebied. Regelmatig plaatsen we nieuwe content en denken we mee over mogelijke nieuwe marketingacties.

We maken gebruik van een contentkalender waarbij we letten op inhaakmomenten. Voor de facebookberichten hebben we enkele simpele, maar herkenbare stijlelementen ontwikkeld voor de herkenbaarheid.